Luchthaven vertraging

Werken bij EUclaim

Bij EUclaim komen we op voor de rechten van vliegtuigpassagiers. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat mensen krijgen waar ze recht op hebben als ze te maken krijgen met vluchtproblemen. Dat kan een vertraging of annulering zijn, maar ook een verdwenen koffer of een staking. We staan gedupeerde vliegtuigpassagiers bij met raad en daad. Dat doen we met een bevlogen team in het centrum van Arnhem. 

Data-driven sinds 2007

Kennis is macht. Daarom verzamelen en analyseren wij vluchtgegevens wereldwijd. Met onze database met vluchtgegevens helpen wij passagiers bij het krijgen waar ze recht op hebben als hun vlucht vertraagd of geannuleerd is. Want met de gegevens uit onze unieke database kunnen wij hiervoor bewijs leveren. Data is de brandstof voor onze (vliegtuig)motor.

We zijn continu in beweging, want dat is het luchtvaartwereldje ook! Ontwikkeling, groei en wetgeving staan bij ons in het middelpunt van de aandacht. Met onze kennis, expertise en data, roepen wij luchtvaartmaatschappijen ter verantwoording als zij zich niet aan de regels houden. Zo helpen we gedupeerde vliegtuigpassagiers al meer dan 14 jaar!

Even voorstellen

Bij EUclaim werken we met een bevlogen team iedere dag hard om de rechten van vliegtuigpassagiers te beschermen en vertegenwoordigen. Ieder team binnen EUclaim heeft een eigen expertise. Samen zorgen we ervoor dat gedupeerde vliegtuigpassagiers krijgen waar ze recht op hebben!

Team Flight Intelligence

Team Flight Intelligence weet als beste hun weg te vinden in de unieke database van EUclaim. De database verzameld alle informatie over vertraagde en geannuleerde vluchten wereldwijd. Team Flight Intelligence zorgt ervoor dat de data om te bewijzen dat vliegtuigpassagiers recht hebben op een vergoeding naar de airline gaat. Betaalt de airline niet? Dan gebruiken we deze data om een rechtszaak aan te spannen en te winnen.

Team Claimdesk

Als een gedupeerde vliegtuigpassagier een claim indient komt bij Team Claimdesk uit. Zij zorgen ervoor dat de claims goed verwerkt worden. Een belangrijke schakel binnen het bedrijf. Team Claimdesk onderzoekt, accepteert en verwerkt vervolgens een claim. Daarnaast hebben ze contact met passagiers voor aanvullende informatie en documenten en onderhouden ze ook contact met de airlines.

Team Legal

Team Legal weet alles van wetgeving rond airlines en vliegtuigpassagiers. Europese Verordening 261/2004 en 208/2002, het Verdrag van Montreal en alle verschillende arresten hebben geen geheimen voor Team Legal. Als een airline niet betaald terwijl onze data zegt dat een vliegtuigpassagier wel recht heeft op een vergoeding zorgt Team Legal ervoor dat de claim voor de rechter komt. Vervolgens zullen ze alles op alles zetten om de zaak te winnen.

Team Customer Care

Team Customer Care zijn de vriendelijke stemmen aan de andere kant van de telefoonlijn als je contact met ons opzoekt. Of als je ons mailt of met ons chat, natuurlijk! Met hun kennis en expertise helpen ze onze klanten verder bij vragen of dingen waar ze tegenaan lopen.

Team IT & Development

In Team IT & Development zitten de knappe koppen die onze websites en applicaties bouwen en onderhouden. Ze zorgen ervoor dat alle online omgevingen waar we mee werken, zoals de website en het klantenportaal, goed functioneren én er mooi uitzien.

Team Marketing & Communicatie

Social Media posts, blogs, nieuwsartikelen, mails, teksten op de website, mooie visuals en infographics, het komt allemaal bij Team Marketing & Communicatie vandaan! Samen met externe specialisten zorgen zij ervoor dat vliegtuigpassagiers bereikt worden.

Team Finance

Team Finance gaat over het geld. Als airlines een claim uitbetalen komt het bij ons op de rekening. Team Finance zorgt er vervolgens voor dat het op de rekening van de gedupeerde vliegtuigpassagiers terecht komt. Verder zorgen ze natuurlijk ook voor alle andere lopende geldzaken.