Stakingen bij British Airways in september

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways gaat in september vijf dagen staken. Ook Nederlandse passagiers gaan hinder ondervinden van de staking.

british airways vliegtuig in de lucht

90 procent van de British Airways piloten gaan staken

Zeker 90 procent van de piloten van British Airways gaan onder leiding van pilotenvakbond BALPA staken op 9, 10 en 27 september. De piloten staken omdat ze beter betaald willen krijgen. Het laatste aanbod van British Airways voor een loonsverhoging van 11,5 procent in drie jaar hebben de piloten geweigerd. De staking duurt officieel drie dagen, maar ook op 8 en 11 september kunnen passagiers behoorlijke hinder ondervinden door de nasleep van de staking.

Tienduizenden passagiers recht op vergoeding voor British Airways staking

Tienduizenden passagiers raken gedupeerd door de pilotenstaking bij British Airways in september. Dagelijks worden er door British Airways ruim 145.000 passagiers vervoerd. Wanneer er vluchten binnen twee weken voor vertrek geannuleerd worden door de staking, hebben passagiers recht op een vergoeding voor het tijdsverlies volgens Verordening 261/2004. Daarnaast hebben passagiers recht op een vervangend ticket of teruggave van de ticketprijs.

Vorig nieuwsitem
Ierse rechter verbiedt staking piloten bij Ryanair
Volgende nieuwsitem
Staking grondpersoneel Iberia in Barcelona dupeert passagiers

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel