Staking luchtverkeersleiding Griekenland

Vanwege de jarenlange bezuinigingen in Griekenland als gevolg van de economische crises wordt er vandaag een algemene staking gehouden in de publieke sector. Ook vluchten van en naar Griekenland worden hierdoor geraakt.

vliegtuig op de startbaan

Transavia vervroegt vluchten door staking

Tussen 12.00 en 15.00 houdt de Griekse luchtverkeersleiding een werkonderbreking waardoor er geen vliegverkeer van en naar Griekenland mogelijk is. Omdat het voor Nederlanders momenteel niet het vakantieseizoen is worden niet heel veel vluchten getroffen door de staking. Transavia heeft haar vluchten vervroegd zodat deze net buiten de stakingstijd vallen. Een mooie vooruitziende keuze, concurrent Ryanair annuleert vaak vluchten bij een stakingsaankondiging.

Staking luchtverkeersleiding is buitengewone omstandigheid

Als de luchtverkeersleiding staakt en jouw vlucht wordt daardoor vertraagd of zelfs helemaal niet uitgevoerd, heb je helaas geen recht op een vergoeding op basis van Verordening 261/2004. Deze staking wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. Je hebt wel recht op verzorging bij vertragingen vanaf twee uur in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting.

Vorig nieuwsitem
Vliegen vanaf Schiphol wordt duurder
Volgende nieuwsitem
Storm verwacht: KLM annuleert 228 vluchten

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel