Vliegtuigen in animatie

De EUclaim medewerkers hebben oog voor alles wat te maken heeft met luchtvaart. Zelfs als het gaat om films en tv-series. We hebben een top 10 gemaakt van de meest interessante animaties waarin de luchtvaart naar voren komt.
Mickey Mouse vliegt naar Parijs

10. Porco Rosso (1992)

De film ‘Porco Rosso’ was oorspronkelijk bedoeld als animatie film voor de vluchten van Japan Airlines. Het verhaal gaat over een Italiaanse militair die heeft gevochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De militair is vervloekt om eruit te zien als een varken.

Porco Rosso steekt zijn duim op in een klein, rood vliegtuig.

9. Dastardly and Muttley in Their Flying Machines (1969)

De TV-show staat ook wel bekend als de “Stop that Pigeon”. Het programma richt zich op de inspanningen van Dick Dastardly en zijn sidekick Muttley, die proberen een duif te vangen die geheime boodschappen weet. Slechts twee stemacteurs hebben alle stemmen van de personages in de show ingesproken.

In Stop That Pigeon vliegen Dastardly and Muttley hoog door de lucht.

8. Last Exile (2003)

Het verhaal van deze tv-show speelt zicht af in een fictieve wereld waar vliegtuigen vaak worden gebruikt als een vervoersmiddel. De show werd zeer goed ontvangen en een vernieuwde versie staat ingepland voor februari 2016.

De personages van Last Exile staan voor hun geliefde vervoersmiddel: het vliegtuig.

7. Allison & Lillia (2008)

De regio Roxcheanuk Confederatie is in de tv-serie in oorlog met het Verenigd Koninkrijk van Bezel Iltoa. In het eerste gedeelte volg je een jonge piloot op haar avonturen in de Roxche Air Force en in het tweede deel draait het om de dochter van de piloot.

Allison en Lillia gebruiken hun vliegkunsten om voor het Roxcha Air Force te vechten.

6. TaleSpin (1990)

Het verhaal gaat over Baloo uit het Jungle Book, die een Pacific Islands bush piloot is. Baloo is eigenaar van een bedrijf met vrachtvliegtuigen. Veel van de vliegtuigen die te zien zijn in de show, zijn gebaseerd op echte vliegtuigen.

Ook de Figuren uit Jungle Book weten hun ze een vliegtuig moeten besturen.

5. Yukikaze (2002)

Wanneer een buitenaardse kracht de aarde binnen valt, ontwikkelen de Verenigde Naties een verdedigingskracht als verdediging, zonder dit te vertellen aan de bevolking. De tv-show is opmerkelijk, vanwege de gevecht scènes. De scènes zijn gemaakt met hulp van de Japanse Air Self-Defense Force.

De Japanse luchtmacht hielp met het ontwikkelen van de vecht scènes uit Yukikaze.

4. Victory Through Air Power (1943)

Deze ongewone geanimeerde Disney documentaire, promoot de strategische luchtbombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Na de release in 1943 en de re-release in 1944, werd de film 60 jaar lang niet in een bioscoop getoond.

Victory Through Air Power is een spraakmakende documentaire van Disney, die bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog promoot.

3. Clémentine (1985)

De show is eigenlijk gericht op gezinnen, maar wordt vaak omschreven als eng en dramatisch. In het verhaal volg je de dochter van een beroemde Franse piloot, die verschillende beroemde fictieve en historische personages ontmoet.

Clémentine, de dochter van een piloot, staat met een groep kinderen voor een vliegtuig.

2. The Wind Rises (2013)

The Wind Rises is de geanimeerde biografie van Jiro Horikoshi. Jiro is de man, die de Japanse gevechtsvliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft ontworpen. De brutowinst van de film was $ 118.000.000.

Het leven van de uitvinder van Japanse gevechtsvliegtuigen wordt verteld in deze biografie.

1. Plane Crazy (1928)

Deze korte cartoon is bijzonder, aangezien het de eerste tekenfilm van Mickey Mouse is. Het verhaal is geïnspireerd door Lindbergh’s vlucht van New York naar Parijs.

In de eerste Mickey Mouse film ooit, vliegt de kleine muis van New York naar Parijs in een zelfgebouwd vliegtuig.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Met deze veiligheidsinstructies houdt iedereen de aandacht erbij
Volgende blogartikel
Transavia en Easyjet krijgen concurrentie van Vueling Airlines
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding