Luchthaven vertraging

Tips & Tricks voor Dubai

20 oktober 2021

Veel passagiers gebruiken Dubai als overstap naar een verdere bestemming. Deze wereldstad in de Verenigde Arabische Emiraten heeft echter veel meer te bieden. Het is een geweldige bestemming om aan de regen in Nederland te ontsnappen en door de hoeveelheid bezienswaardigheden en activiteiten is er geen ruimte voor verveling in Dubai. Euclaim verzamelde alle tips & tricks voor een onvergetelijke tijd in Dubai.

Dubai skyline 's nachts verlicht

Land: Verenigde Arabische Emiraten

Klimaat: Woestijnklimaat

Vluchtduur: 6,5 uur

Tijdsverschil met Nederland: 3 uur later

De top vijf bezienswaardigheden van Dubai

In Dubai valt er genoeg te beleven. Zo kun je scheuren door de woestijn, relaxen op Jumeirah Beach of uitkijken over de stad vanaf de 86e verdieping op een observatieplatform van de Burj Khalifa.

Burj Khalifa

Het hoogste gebouw van de wereld kun je in Dubai vinden. Sterker nog: met een hoogte van 829,84 steekt de Burj Khalifa ruimtschoots boven de skyline van Dubai uit. In het gigantische bouwwerk vind je appartementen, een nachtclub, enkele restaurants en observatieplatforms. Je hebt een 360 graden uitzicht over Dubai vanaf verschillende verdiepingen en bij goed weer kun je zelfs een gedeelte van Iran zien. Het is overigens slim om vooraf tickets te kopen voor de observatieplatforms, zodat je lange wachtrijen kunt overslaan.

Dubai Mall

De Dubai Mall is een walhalla voor winkelliefhebbers. Met maar liefst 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen en merken variërend van Galeries Lafayette tot H&M. Er valt nog meer te beleven in het grootste winkelcentrum van de wereld. Je kunt bijvoorbeeld pirouettes maken op een gigantische schaatsbaan, een film kijken in de bioscoop of spelletjes spelen in pretpark SEGA Republic. Daarnaast kun je er een aquarium met meer dan 33.000 zeedieren (waaronder verschillende haaiensoorten) bekijken.

Palm Jumeirah

Een van de meest bekende bouwwerken van Dubai is ongetwijfeld Palm Jumeirah. Dit kunstmatige eiland gemaakt is ontstaan door zand te gieten op zeebodem met behulp van baggerschepen van het Nederlandse bedrijf Van Oord. Om een beeld te schetsen: het eiland is vijf bij vijf kilometer groot en dat is vergelijkbaar met 800 voetbalvelden. Op het eiland vind je luxueuze appartementen, verschillende restaurants, een jachthaven en diverse hotels. Het vijfsterren hotel Atlantis The Palm Hotel ligt op het puntje van de Palm Jumeirah. Er zijn geen kosten bespaard op het thema Atlantis (de verloren stad) en daarom is het extra leuk om het hotel te bezoeken!

Khor Dubai

De Dubai Creek (ook wel Khor Dubai) is een zoutwaterkreek en stroomt tussen de Bur Dubai en Deira. De rivier heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Dubai, want hier ontstond een eeuw geleden de handel tussen Dubai met de rest van de wereld. De rivier kun je verkennen door gebruik te maken van Abra’s, dit zijn traditionele Arabische boten. Dit is een geweldige manier om meer van Dubai en haar vele wolkenkrabbers te zien.

Dubai Museum

In het Al Fahidi Fort kun je het Dubai Museum vinden. Het is een belangrijk museum voor Dubai. Je kunt hier alles leren over de geschiedenis van Dubai. Specifiek de periode voor de olierijkdom en toen Dubai niet veel meer dan een vissershaven was, komt sterk terug in het museum. Het is extra leuk om te weten dat het Al Fahidi Fort meerdere functies had. Zo is het oudste fort van Dubai gebruikt om de stad te bewaken en heeft het als gevangenis gediend.

Lekker eten & drinken

In Dubai zijn de mogelijkheden eindeloos als het om eten gaat. Zo kun je luxueus dineren in een sterrenrestaurant, maar zijn er ook genoeg lokale lekkernijen beschikbaar op de markt.

Eggspectations

In Dubai zijn er twee locaties van Eggspectations waar je kunt genieten van een uitgebreid ontbijt, lunch of diner. Pannenkoeken met bessen zijn echt een aanrader, want die zijn heerlijk luchtig. De locatie aan Jumeirah Beach is overigens ook gezellig ingericht met de houten details.

Arabian Tea House

In de historische wijk Al Fahidi kun je genieten van heerlijk eten in een authentieke Arabian Tea House. Zo kun je kiezen uit broodjes, salades en zoetigheid. Om de ervaring compleet te maken kun je kiezen uit meer dan honderd smaken thee.

Buddha Bar

Een bezoek aan Buddha Bar hoort op je lijstje te staan door het indrukwekkende interieur. Zo staat er een gigantische boeddha en hangen er grote kroonluchters in het restaurant. Uiteraard kun je hier ook genieten van heerlijk eten. Zo kun je onder meer sushi, ramen en curry vinden op het menu.  

Common Grounds

Restaurant Common Grounds kun je vinden op de tweede verdieping in de Mall of the Emirates. Hier kun je heel de dag genieten van gezonde bowls, wraps en verschillende vegan gerechten. Ze staan bekend om hun fantastische koffie, dus vergeet niet om er eentje te bestellen!

Asia Asia

Met een geweldig uitzicht op Dubai Marina Mall kun je heerlijk eten bij Asia Asia. Het restaurant heeft meerdere prijzen gewonnen (onder andere voor beste bar in 2016) en kent een uitgebreide menukaart. Zo kun je kiezen uit verschillende Aziatische gerechten, waaronder sushi en dim sum.

Ontspannen

In Dubai zijn er genoeg mogelijkheden als het om ontspanning gaat. Zo zijn er genoeg winkelcentra met verschillende verdiepingen waar je naar hartenlust kunt winkelen. Ik zou je zeker aanraden om een goedgevulde portemonnee mee te nemen. Zo kun je naar Downtown Dubai voor een bezoek aan de populaire Dubai Mall of spendeer uren op Palm Jumeirah in het winkelcentrum The Pointe met een wandelpromenade van 1,5 kilometer. Daarnaast kun je kiezen uit spa’s in verschillende formaten en bijbehorende prijzen. Een woestijnspa, een nagelsalon voor kinderen en gezichtsbehandelingen met 24-karaats goud zijn een optie bijvoorbeeld. Wil je liever een middag relaxen aan het strand? In Dubai zijn er genoeg gratis stranden waar je kunt liggen met je handdoekje. Umm Suqeim Park Beach is een erg populair strand voor reizigers om foto’s te maken van de Burj Al Arab.

Reizen in Dubai

Dubai is een makkelijke stad om te verkennen met het openbaar vervoer. Door een uitgebreid netwerk kun je alle delen van Dubai bereiken. Een mogelijkheid is de tram, metro of de bus om de stad te verkennen. Op de Nol Card moet je reizen met op tegoed, ga je niet heel veel gebruik maken van het OV dan kun je voor 20 AED ook een dagkaart aanschaffen. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de duizenden taxi’s die Dubai rijk is. Er zijn vaste tarieven voor de taxi en die zijn voor alle taxibedrijven hetzelfde. De taxi’s met rozen daken zijn overigens speciaal voor vrouwen.

Hoteltips

Een hotel in de buurt van een metrolijn is ideaal voor je verblijf in Dubai, zodat je makkelijk de delen van Dubai kunt verkennen. Daarbij is een lekkere verkoeling geen overbodige luxe, de temperatuur in Dubai kan namelijk flink oplopen. Een aanrader is vijfsterrenhotel Roda Al Murooj Downtown op een kwartier loopafstand van The Dubai Mall en Burj Khalifa. Het hotel heeft een wellnesscentrum, een buitenzwembad en verschillende restaurants. Heb je genoeg te besteden? Dan is het een mooie ervaring om aan het strand te verblijven in Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach. Het hotel biedt een prachtig uitzicht over de Perzische golf en heeft onder meer een speelruimte en wellnesscentrum.

Vluchten van- en naar Dubai

Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Dubai vliegen. Als je tijd boekt kost dit je rond de €550 voor een retourticket. De luchtvaartmaatschappijen Emirates en KLM brengen je binnen 6 uur en 40 minuten naar de stad in de Verenigde Arabische Emiraten.

Heb je een vlucht geboekt naar Dubai en is je vlucht geannuleerd of vertraagd? Mogelijk heb je recht op compensatie! Dien je claim in bij EUclaim en binnen drie minuten weet je al waar je recht op hebt. 

Meer over stedentrips

  • 2018-10-18

    5 Stedentrips in de Verenigde Staten

    Misschien dat een stedentrip in de Verenigde Staten niet zo snel in je opkomt omdat het een stuk verder vliegen is en een stuk duurder is. Toch worden vliegtickets naar de Verenigde Staten steeds goedkoper en is het leven in het land zelf ook veel goedkoper in vergelijking tot Europa. Daarnaast is het weer eens iets anders als Rome, Londen en Parijs. We hebben de vijf leukste Amerikaanse steden op een rijtje gezet om te ontdekken.

  • 2021-09-08

    Inpaklijst voor een stedentrip

    Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

  • 2021-07-19

    Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

    Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding