Oorpijn na vliegen – Tips tegen oorpijn bij vliegen

Iedereen die wel eens heeft gevlogen zal het herkennen: druk op de oren tijdens het opstijgen en dalen van het vliegtuig. De ene keer heb je er meer last van dan de andere keer. Dat heeft met de omstandigheden rondom de vlucht te maken maar ook met je eigen gezondheid en welbevinden. Maar wat kun je zelf doen om oorpijn tijdens je vlucht tegen te gaan of zo beperkt mogelijk te houden ?

 

  1. Gebruik neusspray, het liefst een half uur voor het opstijgen en/of voor het landen, hiermee kan het eventuele slijm in neus en oren worden opgelost, waardoor de kans op oorpijn tijdens de vlucht vermindert.
  2. Schaf speciale oordopjes aan, deze “Earplanes” zijn bij de drogist verkrijgbaar en reguleren de druk in de oren die je tijdens het opstijgen en dalen ervaart.
  3. Als je in het verleden vaker oorpijn hebt gehad of last hebt van hevige verkoudheid of allergie is een bezoek aan de huisarts voorafgaand aan de vlucht misschien een goed idee. Hij of zij kan eventuele medicijnen voorschrijven om ontstekingen te voorkomen. Als je een oorontsteking hebt is vliegen namelijk uiterst pijnlijk en ook gevaarlijk. Vaak wordt er in dat geval aangeraden af te zien van de vlucht, met alle vervelende gevolgen van dien.
  4. Aan boord kun je de crew vragen om je te voorzien van twee bekertjes met watten die gedrenkt zijn in warm water. Als deze bekertjes over de oren worden gezet vermindert dat ook meteen de druk.
  5. Om de oren die dichtzitten te kunnen laten “ploppen” kun je bijvoorbeeld kauwgom nemen, want de kauwbeweging zorgt ervoor dat je oren openspringen. Gapen werkt ook goed en heeft hetzelfde effect.
  6. Baby en peuters kun je moeilijk duidelijk maken dat ze moeten slikken, daarom hierbij een tip voor ouders: zorg dat je een flesje of tuitbekertje paraat hebt en geef je kindje tijdens de daling wat te drinken.

 Bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl

Vorig blogartikel
IJsvrij? De lente komt nu eerst even voorbij
Volgende blogartikel
Schiphol waakzaam tijdens Nucleaire top

Geef een reactie

4 Reacties op "Oorpijn na vliegen – Tips tegen oorpijn bij vliegen"

Vragen? Chat of bel