Luchthaven vertraging

In de herfst op vakantie naar de zon? EUclaim deelt 5 tips

20 oktober 2021

Ben je geen fan van een natte herfst, maar wil je in het najaar nog genieten van de zon? Dan heeft de redactie van waarschijntdezonwel.nl vijf tips voor een zonnige herfstvakantie voor je.

vliegtuig met ondergaande zon

Vijf keer nazomeren in de herfst

Liever de regen en wind van de herfst achter je laten en genieten van zonnige stranden, prachtige cultuur en heerlijk eten? Dan zijn deze vijf topbestemmingen precies wat je zoekt. Vooral in oktober zijn dit de ideale plekken om de gedachte aan de zomer vast te houden.

  1.       Cyprus

Op Cyprus vind je alles voor de ultieme nazomer. Veel cultuur, mooie stranden en prachtige bergen met een geweldig uitzicht over het eiland. Cyprus is een openluchtmuseum van archeologische vondsten. Het eiland kent vele bijzondere bezienswaardigheden, die zeer de moeite waard zijn om een keertje te bezoeken. Daarnaast zijn er gezellige restaurantjes en terrasjes of kun je genieten van luxehotels met all-inclusive mogelijkheden. Huur een auto en ontdek de verborgen schatten van het eiland.

  1.       Canarische Eilanden

Deze Spaanse eilandengroep voor de kust van West-Afrika heeft alles om nog even na te genieten van de zomer. Alle zeven eilanden van de Canarische eilanden hebben hun eigen charme. Heb je liever wat lagere temperaturen, dan is La Palma het ideale eiland met een prachtig groene landschap. Het vulkanische Gran Canaria biedt voor elk wat wils, van groene ravijnen en pittoreske bergdorpjes tot gezellige badplaatsen. De heerlijke zandstranden van Tenerife bieden alle mogelijkheid voor een heerlijke zonvakantie. Daarnaast zijn er genoeg uitgaansgelegenheden om de avonden goed af te sluiten.

  1.       De Turkse Riviera

De Mediterrane kust van Turkije is ideaal als je dit najaar even onbezorgd wilt genieten. Het gebied trekt veel zon- en strandliefhebbers, maar als je landinwaarts trekt, ontdek je dromerige dorpjes en prachtige natuur. De badplaatsen als Antalya, Side en Alanya met hun eeuwenoude binnensteden, culturele en historische hoogtepunten zijn plaatsen die je gezien moet hebben. Geniet daarbij van de traditionele Turkse keuken in de velen kleine en gezellige restaurantjes of bij de eetstalletjes op de markten.

  1.       De Griekse Eilanden

De Griekse eilanden zijn gegarandeerde topbestemmingen in de herfst. Het Middellandse zeeklimaat zorgt ervoor dat er nog lang aangename temperaturen zijn, waardoor je heel goed strand en natuur met geschiedenis en cultuur kunt combineren. Populaire Griekse bestemmingen als Kreta, Corfu, Kos en Rhodos zijn ideaal om je even op te laden. Wil je iets nieuws ontdekken? Denk dan eens aan Kefalonia, met een prachtig bergachtig binnenland, authentieke dorpjes en unieke natuurverschijnselen. Of vlieg naar Sonos, een relatief onbekend eiland met prachtige wijndorpjes waar je heerlijk tot rust kunt komen.

  1.       Spaanse Costa del Sol

De ‘kust van de zon’ in het zuiden van Spanje blijft ongekend populair. Het hele jaar gaan er vluchten naar Malaga, waarvandaan je binnen een kwartiertje in badplaatsen als Torremolinos, Fuengirola en Marbella bent. Ten oosten van Malaga liggen nog meer heerlijke zandstranden en prachtige plaatsjes verscholen tussen de rotsachtige baaien, waar je perfect kunt genieten van sangria en goed eten op één van de vele boulevards. Dit gebied is ook ideaal voor kinderen, met onder meer het aquapark in Torremolinos.

Vluchtproblemen op weg naar je zonnige herfst?

Het is ontzettend fijn om van het zonnetje in de herfstvakantie te genieten, maar daarvoor moet je nog wel eerst daar naartoe reizen! En als je vlucht dan vertraagd is of zelfs geannuleerd, daar moet je toch niet aan denken. Gaat het niet zoals gepland, dan helpen wij bij EUclaim je graag! Die je claim in en binnen drie minuten zie je al waar je recht op hebt.

Meer over zonnige vakantiebestemmingen

  • 2016-03-04

    Abu Dhabi – De meest luxe vlucht ter wereld

    Nadat ik mijn stukje vanuit de Etihad lounge in Londen had geschreven, was het vrij snel tijd om aan boord te gaan van de Airbus A380 die mij in ongeveer 7 uur tijd naar Abu Dhabi zou brengen. Omdat er maar liefst 3 ‘slurven’ gebruikt werden, ging het boarden vrij snel en ik stond dan ook in geen tijd op de bovenverdieping van het enorme toestel, waar ik linksaf de first class-cabine in geleid werd.

  • 2016-11-04

    Reisbestemming voor november: Wenen en Kaapstad

    November is een typische herfstmaand. Geen zin in de grauwe lucht, werkstress en regen? Het is dé maand voor een heerlijke zonnige trip naar Kaapstad. In Zuid-Afrika is het voorjaar aangebroken en dan kun je de natuur op haar mooist aanschouwen. De Zuid-Afrikaanse zon, vriendelijkheid en natuur zullen je hart verwarmen. Neig je naar een stedentrip deze maand? Ga dan naar Wenen! De stad van de opera & ballet, heerlijke chocolade en sfeervolle kerstmarkten. Voor de Telegraaf schreef EUclaim een artikel over deze prachtige bestemmingen.

  • 2017-11-22

    In de winter naar de zon? 7 supertips!

    Komende winter heerlijk een paar dagen van zon, zee en strand genieten? Zonbestemming zoeker Waar schijnt de zon wel selecteerde voor ons zeven top bestemmingen waar je, je over het weer zeker geen zorgen hoeft te maken. Waar moet je deze winter zijn om optimaal van goed weer te genieten?

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding