Zes smartphone apps voor de slimme reiziger

Elke dag worden er nieuwe apps gelanceerd. Je ziet bijna door het bomen het bos niet meer. Sommige apps zijn helemaal niet relevant om te gebruiken als je aan het reizen bent, maar er zijn natuurlijk ook nog genoeg apps die erg handig zijn. Wij hebben een klein overzicht gemaakt van de nuttige apps voor jou volgende vakantie of zakelijke trip.

Zes smartphone apps voor reizigers

Hearplanet

Deze app kwam op de markt toen de meeste van ons nog rondliepen met de klapbare mobiele telefoons. Hearplanet heeft zijn sporen al lang verdiend! De app geeft jou interessante feiten en verhalen over miljoenen plekken in de wereld. Deze zijn allemaal gebaseerd op artikelen van Wikipedia. Op basis van jouw locatie geeft Hearplanet jou informatie over plaatsen in de buurt. Het is eigenlijk gewoon jouw persoonlijke reisleider.

Touchnote

Het aantal fysiek verstuurde kaarten neemt nog steeds af. Het enige moment in het jaar dat we eigenlijk nog fysieke kaarten versturen is met kerst. Maar waarom zouden we eigenlijk alleen met kerst een kaartje sturen met de post? Opa en oma vinden het juist ook leuk om een kaart te ontvangen met een foto van de kleinkinderen op vakantie. Met de app Touchnote kan je een foto die je hebt genomen met je smartphone omtoveren tot een fysieke kaart. Een kaart inclusief verzending kost je € 2,49.

Trip Journal

Er is tegenwoordig veel vraag naar de mogelijkheden om documenten en belevenissen met elkaar te delen. Aan deze vraag wordt meer dan voldaan doormiddel van apps. Er zijn diverse social media platforms waar mensen van alle leeftijden zich op bevinden. Trip Journal is een app waarmee je jouw reis kunt delen met vrienden en familie. Je kan op elk moment je locatie updaten en zelf met GPS jouw precieze locatie aangeven op Google Maps. Je kunt via de app gelijk foto’s uploaden op Picasa en Flickr, video’s op YouTube plaatsen en de status van je reis delen op Facebook en Twitter. Wat helemaal mooi is aan Trip Journal is dat als je thuis bent na je geweldige trip, je alle informatie kan exporteren vanuit de app naar je computer.

Waze

Rondrijden op onbekende plekken gaat vaak samen met verkeerd rijden, doodlopende straatjes en eenrichtingswegen. Met de Waze app is dit allemaal verleden tijd en rijd je op alle plekken rond alsof je er woont. De app wordt regelmatig geüpdatet door de locatie bevolking, waardoor ze navigatie eigenlijk altijd correct is. De app geeft verder ook aan waar ze met de weg bezig zijn, files, ongelukken en zelfs waar je in de buurt het goedkoopste kan tanken.

Wi-Fi Finder

Met deze app vind je alle Wi-Fi hotspots in de wereld. Of je nou jouw internet rekening in bedwang wil houden of alternatieve zoekt voor het slechte internet in jouw hotel, Wi-Fi Finder zal je altijd van dienst zijn.

XE Currency

Heb je moeite met het omreken van de Euro naar de locatie munteenheid? Of weet je gewoon even niet meer wat de waarde is van de lokale munteenheid? Met de XE Currency App kan je altijd en overal de munteenheden berekenen. Met de app heb je toegang tot actuele wisselkoersen, geschiedenis van de munteenheden en het uitrekenen van de prijzen in bepaalde valuta’s. Deze app is vooral erg handig als je voor een bepaalde periode gaat reizen door verschillende landen met allemaal verschillende munteenheden.

Fotocredits: flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Cabine crew: van grote invloed op je vlucht
Volgende blogartikel
De klok verzetten: hoe laat moet je op de luchthaven zijn?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding